Författarskap

Författarskap

Sedan litet barn har jag gillat att skriva ned mina fantasier om en fantasiplanet som är kusligt likt Jorden och som befinner sig nånstans i vår galax.  På ritblock och skrivblock från sena 70- och tidig 80- tal ligger det trettiotals antecknade sidor om denna fantastiska fantasivärld som jag redan då och av outgrundlig anledning valt att kalla för Hippis
Under de 10 månader jag gjorde lumpen på Gotland (1986-1987) satt jag på soldathemmet om kvällarna och skrev en novell om en kille som var född med mycket tur och osannolikt flyt och som lystrade till namnet David. Jag skrev säkert över 150 sidor på en skrivblock om hans lyckosamma liv fram tills jag muckade. Sedan den dagen skrev jag dock aldrig mer om honom och hans liv tynade bort i min oändligt stora hjärnuniversum. Däremot blev denna ofullständiga novell en förebild till min biografi-trilogi som jag påbörjade först år 2010. Efter en intervju för ett radioprogram på P1 år 2006 (som handlade just om invandrade barn i Sverige) hörde folk, som hört reportaget på radion, av sig till mig och tyckte att jag borde skriva ned min barndomshistoria i romanform. Med David i bakhuvudet var det givet att jag skulle försöka att skriva novell på nytt fast denna gång om mig själv som huvudrollsinnehavare. När så Vodka & Hubba Bubba kom 2013 fick jag oväntat stark respons som räckte till att jag bestämde mig för två uppföljare till romanen. Resten är, eller rättare sagt blir, historia! Utgivna böcker än så länge:
Bokomslag till Vodka & Hubba Bubba, en självbiografisk roman
utgiven på Papertalk förlag Hägersten år 2013. 
Omslag: Oscar Freyre
Läs mer om den under rubriken "Vodka & Hubba Bubba"

Romanen finns på näthandeln!
Här kan ni beställa hem boken via posten (klicka på länkarna):
Bokus.com
Adlibris
Ord & Bok
CD-ON
eller via mig genom epost!

Här kan ni läsa vad som är på gång!

***************
Vodka & Hubba Bubba finns nu som lånebok hos Stockholms stadsbibliotek också!


Uppföljaren i biografi-trilogin heter: Utan broar faller Stockholm
och är under pågående arbete och beräknas vara klar till januari 2017. Läs mer om det under länken ovan.

*******************************  


Hippis, sagan om vår tvillingplanet
"En spännande saga om min fantasivärld"

Sedan år 2000 har jag arbetat med ett stort projekt (science fiction/ fantasy) som kommer att omfatta hela 5 böcker och en webbaserad fakta- och kartbok.
Eposet sammanfattning: Hippis Krönikor, fyra romaner som utgår från krönikorna och en blogg med faktaboken om planetens fysik, biologi och geologi tillsammans med kartor och bilder.  Först ut att publiceras blir Krönikorna vars uppdelning är enligt följande: Forntiden, Järnåldern, Den klassiska eran och Modern tid.  Mer info om detta jätteprojekt kommer inom kort.

Väl mött

Oscar Freyre
2016


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar