Vodka & Hubba Bubba

Vodka & Hubba Bubba
Romanen handlar om min tidiga uppväxt. Från  de sista åren i gamla hemlandet Peru till den första tiden i Sverige.


Första romanen ur Biografi-trilogin. 
Romanen skildrar en tidsresa från det att jag var 5 år och mamma och pappa var på väg att skiljas till att vi hamnade i Sverige tack vare att mor träffade Rolf i centrala Lima av en ren slump! En dramatisk separation ledde till att vi bodde hos vår farmor och farfar. Efter flera år av anpassning och acceptans som en utböling med en märklig familjeförhållande blev det dags att bege sig till ett främmande land precis då jag började stortrivas med våra farföräldrar. Ankomsten till Sverige skedde hösten 1972 men anpassningen till klimatet och det nya landet tärde hårt på mig i början. Min mor och Rolf såg dock till att vi skulle få ha det bra här och våren 1975 föddes min lillasyster. Det var en händelse som bekräftade vårt nya liv i Sverige. Sommaren 1979 var jag och några kompisar och firade midsommar på en ö utanför Lidingö och väl där fick jag prova på ungdomslivets hårda skola då jag inte hade bättre frukost med mig än Vodka och Hubba Bubba. Det var en symbolisk händelse som antydde att mitt nya liv som svensk var kommen!
Romanen skildrar också olikheterna i seder, attityder och tankegångar i gemensamma situationer mellan sydamerikaner och svenskar. Humorn är där vi skiljer oss som mest!

En kartong kommer lastad med nya fräscha beställda böcker!

Vodka & Hubba Bubba är utgiven av Papertalk förlag i Hägersten och säljs i näthandeln via Bokrondellen av Bokia, Adlibris, Ord & Bok och CD-ON bland andra. Man kan också beställa hem den med posten via mejl till mig!
info@oscarfreyre.se


Föreläsning på BioCafé Tellus 8 maj 2018 kl 18 - 20.30 om mitt författarskap och om stadsutveckling tillsammans med fotografen Pawel Flato
HÄR kan ni läsa mer om det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar